houtkachels en openhaarden

Open haard met hout - Arkel

Houthaard

Houthaard van Flam

Hangende, moderne houtkachel

Houtkachels en Openhaarden

Genieten van een glaasje wijn voor een knetterend haardvuur is de droom van veel mensen. De keuze voor een schouw of open haard is heel persoonlijk. Wat de juiste oplossing is voor uw situatie hangt af van uw smaak en de ruimte waarin de haard zich bevindt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Ook kunt u ons een ontwerp voor een haard of schouw laten maken, precies passend bij de stijl van uw woning.

Wat is nodig?

Een belangrijke voorwaarde voor een houtgestookte kachel of haard is een goed en ruim rookkanaal dat uitmondt boven de nok van het dak. Daarnaast heeft u hout nodig dat goed droog is, en vraagt het aansteken van een echt haardvuur tijd en handigheid.

Nieuw in onze showroom:
Houtkachel Dovre Vintage 35 in gebroken wit emaille.

dovre vintage 35 nieuw bij ottovuur

Open of gesloten

Qua sfeer gaat er niets boven een echte open haard. De geur en de aanblik van gezellig brandende haardblokken oefenen op bijna iedereen een grote aantrekkingskracht uit. Open haarden hebben echter een zeer laag rendement (zo'n 10%): het grootste deel van de warmte verdwijnt via de schoorsteen. Houtkachels of inbouwhaarden die zijn afgesloten met een glazen deur hebben een veel groter rendement. Omdat het hier gaat om gesloten verbranding, bent u tevens minder afhankelijk van natuurlijke trek.

 

Houthaard, plat tegen de muur

Houtkachel

Kleine vrijstaande houtkachel