palletkachel

Pelletkachels

Kachels die branden op pellets (kleine geperste houtkorrels) hebben diverse grote voordelen: het rendement is zeer hoog, terwijl u tegelijkertijd kunt genieten van een echt houtvuur en het milieu minimaal belast wordt. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en geven nauwelijks as.

Gebruiksvriendelijk

Pelletkachels zijn zeer gebruiksvriendelijk en zuinig in het gebruik. De kachels hebben een reservoir waarin voldoende pellets passen om enkele dagen continu te stoken. De kachels zijn voorzien van een elektronische ontsteking, programmeerbare timer en thermostaat. Hierdoor kan de kachel van tevoren op iedere gewenste temperatuur ingesteld worden.

Rendement

Door het gesloten systeem en de ingebouwde microprocessor wordt optimale verbranding bereikt. Dat zorgt voor een hoog rendement met een minimaal verbruik van brandstoffen. De verbrandingsgassen zijn zeer schoon, waardoor slechts een klein afvoerkanaal nodig is, dat ook in de gevel uit kan komen. Pelletkachels zijn dus een ideale oplossing voor woningen waar geen rookkanaal mogelijk is.

Populair

Pelletkachels zijn verkrijgbaar als losse kachels of als inbouwhaard. Pellets zijn ongeveer een kwart goedkoper dan aardgas. Dat maakt deze kachels in Duitsland en Belgiƫ tot een zeer populaire warmtebron. Daarbij wordt stoken op pellets gezien als milieuvriendelijk, omdat dit per saldo niet bijdraagt aan de opbouw van extra kooldioxide in de atmosfeer zoals bij fossiele brandstoffen. Meer informatie over pelletkachels vindt u op www.nordicfire.nl.